AnyCAD

Autodesk a introdus tehnologia AnyCAD odată cu lansarea Inventor 2016.  Acesta este un instrument care asigură conexiune asociativă între fișiere CAD non-native. Acest lucru înseamnă că puteți importa aproape orice tip de fișier în Inventor. Noutatea constă în faptul că aceste fișiere sunt imporate și văzute ca fișiere native, deci este păstrat inclusiv arborele de comenzi. Utilizatorii pot importa fișiere SolidWorks, Catia, ProE și multe altele. Mai mult, când fișierul non-nativ original este înlocuit/modificat, acesta va fi automat actualizat în ansamblul din Inventor.

Acest program va ajuta cu sigurantă companiile mari, dar și pe cele mici.

Primind diferite tipuri de fișiere de la furnizori și clienți ce folosesc diferite programe, cum ar fi IGES sau STEP, fișierul sursa poate suferi modificări de proiectare. Până acum, dacă fișierul primit se schimba, modificările facute după importul fișierului trebuiau șterse și modelul actualizat. Procesul trebuia reluat după fiecare modificare a design-ului.

Cu ajutorul AnyCAD aceste etape intermediate, consumatoare de timp, pot fi înlăturate.

Așadar, de ce să cheltuiți o mică avere pe mai multe programe, când puteți rămane la un singur instrument care poate proiecta și insera asociativ fișiere non-native?

AnyCAD files

Update-ul adus tehnologiei AnyCAD din release-ul 2017 oferă conexiune îmbunătățită cu datele 2D AutoCAD și adaugă conexiuni asociative cu fișierele STEP. Fișierele de tip STEP au devenit formatul standard neutru 3D în aproape toate industriile, dar, chiar și așa, actualizarea lor rămâne o provocare. Utilizatorii ar re-adauga sau ar reconstrui constrângerile în ansamblu și ar fi nevoiți să corecteze erorile apărute în proiecțiile geometrice. Ei bine, aceste probleme au fost eliminate cu ajutorul fișierelor STEP asociative.

Ultimul update al AnyCAD îmbunătățește interoperabilitatea cu datele 2D AutoCAD și oferă mai mult control. Instrumentele de cropping vă permit să selectați cu ușurință ce vă interesează din geometrie și, de asemenea, puteți include și fișiere AutoCAD ca referințe în fișiere part, ansamblu sau desene de execuție Inventor. Desigur, când actualizați fișierele AutoCAD, toate fișierele Inventor sunt și ele actualizate automat.

Desigur că Inventor 2018 poate deschide fișiere Inventor 2017, însă ultima versiune oferă și compatibilitate inversă: utilizatorii Inventor 2017.4 pot beneficia de avantajele AnyCAD din Inventor 2018. Aceasta înseamnă că atunci când avansezi la Inventor 2018, colaboratorii și furnizorii tăi care utilizează Inventor 2017.4 au posibilitatea de a deschide fișierele realizate de tine folosind versiunea 2018, chiar dacă funcțiile folosite de tine in 2018 nu există în versiunile anterioare.